Реставрація пам’яток історико-культурної спадщини у місті Хелм

Стажування реставраторів у Польщі (м. Хелм).

Мистецька спадщина – це фундамент, на якому стоїть національна культура, що включає пам’ятки архітектури, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Реставрація пам’яток історико-культурної спадщини входить до ряду суспільно-політичних, економічних та моральних завдань сьогодення та відіграє надзвичайно важливу роль на сучасному стані розвитку суспільства. Відродження знищених святинь, збереження їх для майбутніх поколінь – одна з найдавніших соціальних, наукових, культурологічних, мистецьких та технічних проблем сьогодення.

На підставі запрошення польської сторони міста Хелм, з метою вирішення науково-дослідної, реставраційної роботи, будівельно-реставраційний центр запросив кращих студентів іконописців Навчально-наукового інституту мистецтв спеціальності 023 “Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація” та викладачів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації, дослідити і виявити історичну значимість пам’ятки храму Івана Богослова (м. Хелм).

https://pnu.edu.ua/blog/2018/08/15/3166/