Техніка і технологія монументального живопису

Завідувач секції “Техніка і технологія реставрації станкового живопису” – Попенюк Юлія Анатоліївна

 Спеціалізація “Техніка і технологія реставрації монументального живопису” дає змогу студентові освоїти техніки монументального живопису та оволодіти технологічними особливостями збереження творів мистецтва. Основа спецкурсу передбачає практичне засвоєння студентом техніки фрескового живопису, темперного монументального живопису, техніки сграфіто і мозаїки.

Навчальна дисципліна вивчає реставраційні процеси, які зберігають і продовжують життя творів монументально-декоративного мистецтва, а саме : зміцнення фарбового шару, закріплення  ґрунту тощо.

Мета курсу полягає у вивченні теоретичних основ з реставраційної діяльності, а також бази понять та категорій, оволодіння технологічними знаннями, котрі є першоосновою для успішної професійної майстерності. Завданнями, що стоять при викладанні дисципліни “Техніка і технологія реставрації  монументального живопису” є : вивчення методів дослідження в реставраційній справі, формування відповідального відношення до творів образотворчого мистецтва та безпечної діяльності в процесі роботи.