НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ВИСТАВКИ “ЗА СВІТЛОМ РІЗДВЯНОЇ ЗОРІ”

Урочисте відкриття та нагородження переможців IV щорічної Виставки-конкурсу дитячих робіт з дизайну, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва “За світлом Різдвяної зорі” відбулося  26 січня 2019 року в приміщенні Виставкової зали Національної Спілки художників України.

Участь у виставці-конкурсі брали гуртки, студії та школи художнього і декоративно-прикладного мистецтва з Івано-Франківщини, а також Харкова, Ніжина та Енергодара. Конкурс проходить четвертий рік під патронатом Навчально-наукового Інституту мистецтв ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, організатор – кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації.

Цього року участь в конкурсі взяли юні художники з усіх районів області. Подали роботи 243 учасники. 69 з них отримали відзнаки та символічні нагороди – художнє приладдя.

Нагороди юним художникам, графікам, скульпторам та майбутнім майстрам прикладного мистецтва вручили в шести номінаціях.

Цьогоріч до нас на конкурс подалися вихованці творчих студій з інших областей. Бачимо, що є попит на такий захід, що його проводить навчальний заклад. Нам цікаво ближче познайомитися з обдарованими дітьми. Багато хто з юних талантів потім буде нашими вихованцями. Тому вирішили, що наступного року вийдемо на всеукраїнський рівень”, – відзначила координатор виставки-конкурсу, асистент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Вікторія Плотнікова.

Разом із талановитими учнями подяками відзначили і їхніх викладачів.

За матеріалами інтернет-видання: https://kurs.if.ua/news/instytut_mystetstv_pnu_nagorodyv_krashchyh_sered_yunyh_hudozhnykiv_prykarpattya_foto_72460.html