ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ!

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника щиро запрошує вступників здобути освітні ступені “Бакалавр” та “Магістр”  за спеціальністю “ 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”.
Прийом на І курс (після 11 класу на основі ПЗСО) для здобуття освітнього рівня “Бакалавр” здійснюється на освітню програму  “Образотворче мистецтво”,  кваліфікація “Художник образотворчого мистецтва, викладач”. Основні вибіркові фахові спеціалізації під час навчання: графіка, малярство, іконопис або скульптура. Додаткові вибіркові фахові спеціалізації: текстиль, дерев’яна пластика, реставрація творів станкового живопису, художньо-комп’ютерна графіка.
 Вступ проводиться на основі:
1. Творчий конкурс (рисунок);
2. Мотиваційний лист.
Прийом на навчання на ІІ-ІІІ курс освітнього рівня “Бакалавр”  здійснюється на основі здобутого раніше освітнього ступеня «Фаховий  молодший бакалавр»  або  «Молодший спеціаліст». На освітню програму “Образотворче мистецтво”  набір відбувається на ІІ-ІІІ курс. Основні вибіркові фахові спеціалізації під час навчання на ОП “Образотворче мистецтво”: графіка, малярство, іконопис або скульптура. Додаткові вибіркові фахові спеціалізації: текстиль, дерев’яна пластика, реставрація творів станкового живопису, художньо-комп’ютерна графіка.
         На освітню програму “Реставрація творів мистецтва”  набір відбувається на ІІІ курс. Основні вибіркові фахові спеціалізації під час навчання: “Техніка і технологія реставрації станкового живопису”, “Техніка і технологія реставрації дерев’яної пластики”.
Вступ на обидві освітні програми відбувається та  основі:
1.Сертифікат ЗНО (українська мова та література) або Предмет НМТ (українська мова).
2.Творчий конкурс (рисунок).
3.Мотиваційний лист.
Прийом до магістратури відбувається на основі здобутого раніше ступеня “Бакалавр”. Навчання на ОР “Магістр” здійснюється за освітньою програмою  “Образотворче мистецтво”. Основні вибіркові фахові спеціалізації під час навчання: графіка, малярство, іконопис або скульптура. Додаткові вибіркові фахові спеціалізації: текстиль, дерев’яна пластика, реставрація творів станкового живопису.
Вступ на І курс магістратури проводиться на основі:
Бюджет / Контракт
1.Фаховий іспит (рисунок).
2.Мотиваційний лист.
Контракт
1.Фаховий іспит (рисунок) або Мотиваційний лист.
У нас ви зможете здобути якісні знання в циклі дисциплін професійної підготовки художника, реалізувати творчі ідеї та задуми в мистецьких проектах, розширити художній світогляд, оволодіти різними техніками та технологіями роботи у відповідних матеріалах за спеціалізаціями, навчитись проводити критичний аналіз мистецтвознавчих досліджень, розширити коло зацікавлень щодо розвитку сучасного мистецтва, отримати професійне зростання в колі дружнього викладацького та студентського колективу, набути досвід для подальшої самостійної творчості.
Пропонуємо: логічно-систематизований навчальний процес, який здійснюють відомі художники та мистецтвознавці Прикарпаття; спеціально обладнанні аудиторії-майстерні для виконання творчих робіт в матеріалі; можливість відвідування різних спеціалізацій; спілкування та обмін досвідом з відомими митцями Прикарпаття та інших регіонів України; бібліотеку фахової літератури; практичну підготовку до ведення самостійної творчої та мистецтвознавчої діяльності.
Після завершення навчання наші випускники можуть працювати:
• художником образотворчого мистецтва ( у напрямку графіки, малярства, іконопису);
• художником декоративного мистецтва ( у галузі текстилю, дерев’яної пластики);
• художником-реставратором;
• скульптором;
• фахівцем з художньо-комп’ютерної графіки;
• художником-оформлювачем;
• викладачем художньої школи та школи мистецтв;
• викладачем художньої студії. Також можуть засновувати приватні художні студії.
• працівниками музеїв та художніх галерей.
Раді відповісти на звернення за адресою
м. Івано-Франківськ
вул. Академіка Сахарова, 34а
телефоном та електронною поштою
066 643 56 31
kodpmr@pnu.edu.uа
наша адреса у facebook