Відкриття виставки творчих робіт студентів та викладачів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації ПНУ

16 травня 2024 року у виставковій залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів та викладачів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації ПНУ. Більшу частину експозиції займають твори мистецтва виконані студентами спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Це переважно дипломні роботи з чотирьох основних спеціалізацій, які оволодівають здобувачі освіти в стінах навчального закладу: живопису, іконопису, графіки та скульптури. Вони демонструють якісну фахову підготовку випускників спеціальності, їхнє вміння роботи з різними матеріалами, техніками; розуміння традиції та сучасних підходів до вирішення мистецьких завдань.
Органічним доповненням до представлених на виставці студентських робіт є твори мистецтва виконані викладачами кафедри – досвідченими митцями, які ведуть практичні фахові дисципліни: Заслуженого діяча мистецтв України, проф. Богдана Бойчука; Заслуженого художника України, доц. Володимира Сандюка; Заслуженого діяча мистецтв України, доц. Миколи Якимечка; кандидата мистецтвознавства, доц. Юлії Попенюк; старших викладачів кафедри – Лариси Сандюк та Володимира Кіндрачука; асистента Ольги Михайлів.
З вітальним словом на відкритті виставки виступили: проректор з науково-педагогічної роботи ПНУ Сергій Шарин, директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак, голова Івано-Франківського обласного осередку НСХУ Світлана Повшик, директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець, завідувач кафедри дизайну і теорії мистецтва Олег Чуйко.
У рамках відкриття виставки відбулася презентація Каталогу творчих робіт студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації ПНУ. У Каталозі представлено творчі роботи здобувачів освіти з рисунку, живопису та фахових спеціалізацій, зокрема графіки, малярства, іконопису, скульптури. Ілюстрації творів мистецтва поєднюються із світлинами, що відображають творчий процес студентів, особливості їх праці в аудиторіях інституту та під час практик.