ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації  щиро запрошує вступників здобути освітні ступені “Бакалавр” та “Магістр”  за спеціальністю “ 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”.

Прийом на І курс (після 11 класу на основі ПЗСО) для здобуття освітнього рівня “Бакалавр” здійснюється на освітню програму  “Образотворче мистецтво”,  кваліфікація “Художник образотворчого мистецтва, викладач”. Вибіркові фахові спеціалізації під час навчання: графіка, малярство, іконопис або скульптура.

 Вступ проводиться на основі: 1. Сертифікату ЗНО (українська мова і література); 2. Сертифікату ЗНО (історія України або хімія); Творчого конкурсу (рисунок).

Прийом на навчання на ІІ-ІІІ курс освітнього рівня “Бакалавр”  здійснюється на основі здобутого раніше освітнього ступеня молодшого бакалавра  або  молодшого спеціаліста. На освітню програму “Образотворче мистецтво”  набір відбувається на ІІ-ІІІ курс. Вибіркові поглиблені фахові спеціалізації під час навчання: графіка, малярство, іконопис або скульптура. На освітню програму “Реставрація творів мистецтва”  набір відбувається на ІІ курс. Вибіркові фахові спеціалізації під час навчання: “Техніка і технологія реставрації станкового живопису”, “Техніка і технологія реставрації дерев’яної пластики”.

Вступ на обидві освітні програми відбувається та  основі: 1. Сертифікату ЗНО (українська мова і література); 2. Сертифікату ЗНО (за вибором вступника); Фахового іспиту  (рисунок).

Прийом до магістратури відбувається на основі здобутого раніше ступеня “Бакалавр”. Навчання на ОР “Магістр” здійснюється за освітніми програмами: “Образотворче мистецтво” та “Декоративно-прикладне мистецтво”. Вибіркові фахові спеціалізації під час навчання на ОП “Образотворче мистецтво”: графіка, малярство, іконопис або скульптура. Вибіркові фахові спеціалізації під час навчання на ОП “Декоративно-прикладне мистецтво”: текстиль, дерев’яна пластика, художня обробка шкіри.

Вступ на І курс магістратури проводиться на основі: 1. ЄВІ з іноземної мови; 2. Фахового іспиту (Історія мистецтва. Рисунок) – І і ІІ етапи; 3. Інших показників конкурсного відбору (враховуючи середній бал документа про освіту).

У нас ви зможете здобути якісні знання в циклі дисциплін професійної підготовки художника, реалізувати творчі ідеї та задуми в мистецьких проектах, розширити художній світогляд, оволодіти різними техніками та технологіями роботи у відповідних матеріалах за спеціалізаціями, навчитись проводити критичний аналіз мистецтвознавчих досліджень, розширити коло зацікавлень щодо розвитку сучасного мистецтва, отримати професійне зростання в колі дружнього викладацького та студентського колективу, набути досвід для подальшої самостійної творчості.

Пропонуємо: логічно-систематизований навчальний процес, який здійснюють відомі художники та мистецтвознавці Прикарпаття; спеціально обладнанні аудиторї-майстерні для виконання творчих робіт в матеріалі; можливість відвідування різних спеціалізацій; спілкування та обмін досвідом з відомими митцями Прикарпаття; бібліотеку фахової літератури; практичну підготовку до ведення самостійної творчої та мистецтвознавчої діяльності.

Після завершення навчання наші випускники можуть працювати:

  • художником образотворчого мистецтва ( у напрямку графіки, малярства, іконопису);
  • художником декоративного мистецтва ( у галузі текстилю, дерев’яної пластики, художньої обробки шкіри);
  • художником-реставратором;
  • скульптором;
  • фахівцем з художньо-комп’ютерної графіки;
  • художником-оформлювачем;
  • викладачем художньої школи та школи мистецтв;
  • викладачем художньої студії. Також можуть засновувати приватні художні студії.
  • працівниками музеїв та художніх галерей.

 

Раді відповісти на звернення за адресою

м. Івано-Франківськ

вул. Академіка Сахарова, 34а

телефоном та електронною поштою

(034)252-31-35

kodpmr@pnu.edu.uа

наша адреса у facebook

https://m.facebook.com/kaf.obr.myst/