ДИСТАНЦІЙНЕ СЕКЦІЙНЕ ЗАСІДАННЯ ЗВІТНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

Щорічно в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувається звітньо-наукова викладацька та студентська конференція, що є своєрідним етапом становлення та розвитку для молодих науковців. 08 квітня 2021 н. р. відбулось дистанційне секційне засідання за участю студентів Навчально-наукового Інституту мистецтв на платформі Webex Meet за посиланням https://bit.ly/2ONRJCD

Наукова подія зібрала понад 200 учасників, зокрема, це і викладачі кафедр та студенти як молодших так і старших курсів. Секційне засідання вели Ірина Таран та Юрій Волощук, які організували якісну дистанційну роботу учасників конференції.

 

Від кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації виступала студентка І курсу освітнього рівня “Магістр” КРЕСТИНИЧ ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА з темою доповіді “Стилістичні особливості лемківського різьбярства”, науковий керівник – кандидат мистецтвознавства, доцент ДЯКІВ ОЛЕНА ВАСИЛІВНА.

Доповідачем були окреслені основні умови розвитку лемківського різьблення  наведена історична довідка, про існування та функціонування осередків, представлено майстрів та їх твори у невеличкій відеопрезентації. Акцентовано увагу на розвитку цього явища і в наш час, що є цінним та актуальним, адже відбувається відновлення традиції лемківського різьбярства. Тема представлена студенткою є частиною дослідження, яке ведеться в рамках магістерського завдання. На конференції відбулась перша апробація одержаних наукових результатів, з чим кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації вітає Ольгу та щиро бажаємо плідної наукової роботи!