НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ СТУДЕНТІВ

Вийшов у світ навчальний посібник «Сакральне мистецтво Карпат» який підготував Кузенко П.Я. кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У  навчальному посібнику аналізуються пам’ятки ХV – поч. ХХ ст. провідних видів українського сакрального візуального мистецтва, що походять з території Карпат. Це, зокрема, шедеври дерев’яної архітектури, твори іконопису, предмети облаштування інтер’єру храмів, ландшафтні та побутово-обрядові хрести.

Основна увага приділяється висвітленню традиції народного сакрального мистецтва краю, яка представлена потужним комплексом пам’яток. У посібнику також акцентується на окремих творах професійних майстрів, які органічно доповнюють інтер’єр дерев’яних храмів і нерідко були зразком для наслідування народними митцями.

Книга буде корисною студентам мистецьких закладів освіти та всім,  хто цікавиться культурною спадщиною українського народу.